2018 wat een canyonjaar!

Wat een geweldig canyoning jaar was 2018. Hoewel er een groot aantal dramatische ongevallen waren in diverse canyons in Europa hebben we als Canyonteam Nederland een groot aantal prachtige tochten gemaakt. Een teamlid was in Februari bij het Canyoning Festival in New Zealand, samen met de NCB twee techniektrainingen in Arnhem en in Maart naar de Azoren, dit keer het prachtige eiland São Miquel. In Mei hebben we de organisatie van de RIC2018, Canyonland geholpen met het equiperen en bewegwijzeren van routes in Ticino. In Juni nog een lang weekend canyoningen in Zuid Duitsland en Vorarlberg samen met onze vriend Canyoning Safari uit Oostenrijk. Begin September, dé meeting waar al lang naar werd uitgekeken, de RIC in Ticino. Een mooie week canyoningen in één van de mooiste canyon gebieden van Europa.

Half September naar Arras geweest om samen met onze Vlaamse vrienden te wild water zwemmen. De najaarstocht van CTNL liep vrijwel synchroon met de NCB canyonweek in Slovenië. Een team van CTNL zat gelijktijdig in Jordanië, een prachtig avontuur in het zandsteengebergte van het Midden Oosten. Tot slot hebben we in december nog met een schuin oog gekeken naar de canyon mogelijkheden in Himachel Pradesh, Indiase Himalaya met het oog op toekomstige expeditie ideeën. Kortom 2018 was een geweldig canyon jaar!

 

 

 

.

December 2018

17-24 research tour – India / Himalaya

Na Sinterklaas vertrekken twee CTNL leden voor een sportieve reis naar India . In de provincies/Staten; Uttar Pradesh en Himachal Pradesh zullen ze onderzoeken wat de canyoning exploratie mogelijkheden zijn. De verkenning vormt onderdeel van het idee om op termijn een expeditie naar deze regio in India te organiseren.