RIC 2020 Aankondiging + Inschrijving

De RIC 2020 vindt plaats van 3-12 april 2020 op Kreta – Griekenland

Registratie is open op de website van het evenement: https://ric2020crete.canyon.gr/

-Introductie –

“Het organisatieteam van RIC 2020 Kreta verwelkomt je op de meest prachtige Zuid-Europese canyoning-bestemming. Graag willen wij je kennis laten maken met de canyons van Kreta in de beste periode. In het voorjaar van 2020, van 3 tot 12 april, verken je het eiland Kreta en zijn geheime schoonheden, wanneer de combinatie van water en weersomstandigheden het beste is. Tegelijkertijd staat veiligheid hoog in het vaandel bij alle canyons met een hoge kwaliteit haken.

Hoogwaardige traditionele gerechten en 4-sterren hotelaccommodatie in de buurt van de belangrijkste kloven tegen een lage prijs tijdens de RIC 2020 Kreta maken het verblijf nog aangenamer. Kretenzers staan ​​bekend om hun gastvrijheid, de Kretenzische “filoxenia” (vriend van vreemden). Het milde klimaat van Kreta, het warmste klimaat in de winter en lente in Europa, zorgt voor een ontsnapping uit de kou van het noorden! Geniet van de natuur, de sfeer en het magische landschap van kleuren en geuren. Geniet van de zee – de basis / het hotel ligt dicht bij de kust.

Afgezien van canyoning biedt het eiland de mogelijkheid om de Minoïsche beschaving te verkennen, een oude beschaving uit 2700 voor Christus, met de mogelijkheid om archeologische vindplaatsen en musea te bezoeken. ”

–Een geschiedenis van Canyoning op Kreta –

“De eerste ontdekkingsreizigers van de Kretenzische ravijnen, al uit de oudheid, waren herders, vissers, jagers en dorpelingen. Ze zochten naar meer afgelegen en minder toegankelijke plaatsen, en probeerden prooien, kruiden en zoet water te vinden om te gebruiken voor drinken of landbouw. Gedurende verschillende leeftijden zouden rebellen beschutting vinden in de canyons, ze gebruiken om zichzelf te verbergen en te beschermen of vechten met de gevaarlijke en steile paden van de canyons in hun voordeel.

In de moderne tijd dateert de eerste informatie die we hebben voor de eerste ‘beklimming’ van de Ha Canyon vanaf 1987 door drie klimmers, Stavros Lazaridis, Vlasis Hatzipanagiotu en Hronis Amartzidis. Daarna werden lokale bergbeklimmers zoals Manolis Kabourakis, Kostas Psarakis, Methodios Psomas en anderen aangetrokken door de droge canyons en verkenden ze met behulp van in principe klimtechnieken. In 2002 en 2004 hebben afdalingen op basis van Franse en Italiaanse technieken in canyons van Kreta onder leiding van Hellenic Canyoning Club, Georgos Andreou en Methodios Psomas ook nieuwe boltings en canyoning-trainingen. Tegelijkertijd arriveerden de eerste Franse teams op het eiland om het nieuwe land te verkennen. In 2004 begon Yiannis Bromirakis te verkennen, topo’s te maken, foto’s te maken van nieuwe canyons van Kreta, vrienden op te leiden en kleine teams voor te bereiden. In 2006 werd de eerste Rassemblement International Canyoning (RIC) georganiseerd door Jacque Cohen en Koen Viaene met ACA-, FFS- en EFC-ondersteuning. In 2007 werd de Crete Canyoning Association (CCA) onder leiding van Yiannis Bromirakis officieel geboren. Het belangrijkste doel is om jonge enthousiastelingen op te leiden volgens de internationale normen van deze nieuwe sport, en tegelijkertijd veilige bouten te repareren en te behouden. In het jaar 2007 organiseert CCA het eerste reddingsteam op het eiland. Het verkennen, vastbouten en in kaart brengen van nieuwe canyons op Kreta is een ander groot doel. In hetzelfde jaar werd “De eerste Griekse Canyoning Topo-gids voor het eiland Kreta” van Yiannis Bromirakis gepubliceerd in vijf talen (Grieks, Frans, Spaans, Duits en Engels). Op 170 pagina’s bevat het topoboek informatie over 34 canyons, samen met 175 gekleurde afbeeldingen, gedetailleerde kaarten en topo’s, alles op schaal, GPS-info en alle details die iemand nodig heeft om veilig de canyons te bereiken. ”

–Bereid je voor op een mooi avontuur –

“De RIC zal plaatsvinden in Ierapetra, Kreta, Griekenland, gecoördineerd door de Crete Canyoning Association in een land met meer dan 85 canyons, zeer bekend om de wilde bergen en diepe kalkstenen canyons zoals Ha, Arvi en Portela, Kavousi, Panagia en vele anderen . “” Elke kloof die is voorgesteld voor RIC 2020 is gecontroleerd door het organisatieteam, haken, toegangspaden en vaste touwen. “” Kaarten, topo’s en toegangsinformatie worden aan de deelnemers gegeven zodra ze aankomen bij onze basis / hotel . Het organisatieteam zal de toegangstijd en het aantal teams beheren om zo storingen te minimaliseren en de vloeibaarheid in de canyons te verbeteren. De weersinformatie en het waterniveau van elke kloof worden elke dag door het organisatieteam gegeven ”

–Belangrijke registratie-informatie –

Houd er rekening mee dat alle deelnemers MOETEN verblijven in het aangewezen hotel. Deelnemers mogen niet in een ander hotel of kamp verblijven.

Om zich correct voor de RIC te registreren, boek je eerst het hotel en neem je vervolgens contact op met de RIC-organisatoren met jouw hotelbevestigingsinformatie.

Het evenement is beperkt tot 220 deelnemers, dus meld je vroeg aan! Vanuit Canyonteam NL zijn we momenteel met 5 canyoneers die vanuit NL die kant op gaan. Zin om mee te gaan, meld je bij Gertjan via een mailtje (gertjanvanpelt@gmail.com)

Voor meer informatie en om je te registreren, bezoek de website hier: https://ric2020crete.canyon.gr/

–Over de RIC–

RIC – Rassemblement International Canyoning is de jaarlijkse internationale canyoning-bijeenkomst